به گزارش روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیر روابطعمومی این سازمان از انتشار اطلس نقشههای زمینشناسی کشور در مقیاس یک دویست و پنجاه هزارم خبر داد و گفت: شکوفایی اقتصادی هر کشور به امور زیربنایی و اطلاعات پایه آن بستگی دارد.
به گفته رضا جدیدی اجرای هر طرح عمرانی از قبیل احداث سازههای بزرگ، کشف و استخراج موادمعدنی، دستیابی به ذخایر آبهای زیرزمینی، شناخت و کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به اطلاعات زمینشناسی در مقیاس مطلوب و همسو با استانداردهای جهانی وابسته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نقش انکارناپذیر علومزمین در طرحهای عمرانی، تمامی کشورها جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران با تاسیس سازمانهای زمین شناسی و مراکز تحقیقاتی ، بررسیهای مربوط به علومزمین را سامان و اجرا کردهاند.
مدیر روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن اشاره به ضرورتهای موجود در برنامهریزیهای بلندمدت و نقش تعیینکننده اطلاعات پایه علومزمین، خاطرنشان کرد: ضروری دانسته شده تا بهتدریج لایههای اطلاعاتی تهیه شده توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بهصورت اطلسهای کاربردی در اختیار مدیران، برنامهریزان و متخصصان کشور قرار گیرد.
جدیدی با بیان اینکه این اطلس با توجه به نیاز سرمایه گذارن بخش معدن به داشتن اطلاعات پایه تهیه شده، تصریح کرد: اطلس حاضر دربردارنده هشت لایه اطلاعاتی شامل گزارش زمینشناسی، نقشه زمینشناسی، نقشه گسلهها، شرح گسلهها، نقشه شدت کل میدان مغناطیسی، نقشه خطواره و تودهها مغناطیسی، عکس- نقشه ماهوارهای و نقشه پراکندگی مواد معدنی ایران است که به مناسبت پنجاهمین سالگرد بنیانگذاری سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور منتشر شده است.
اطلس پیشرو، یک دایرهالمعارف از فعالیتهای زمینشناسی انجام شده درمقیاس یکدویستوپنجاههزارم در سطح ایران است که چشمانداز اقتصادی پرجاذبهای را برای سرمایهگذاران این صنعت فراهم کند. این نوشتار واثرارزشمند که حاصل نیم قرن مطالعات و عملیات زمینشناسی و اکتشافی در سطح کشور است، اطلاعات جامعی از پوشش دادههای در پهنه ایرانزمین را نمایش میدهد و افزون بر آن با توجه به فهرست پروژههای اکتشافی در هر محدوده، پتانسیلهای موجود در آن محدوده ارائه شده و چراغ راهی است برای فعالان و سرمایهگذاران بخش معدن و صنایعمعدنی تا با اطمینان بیشتر آگاهی و اطلاع کاملتر نسبت به سرمایهگذاری در پهنه وسیع کشور اقدام کنند.
گفتنیست، دریافت اطلاعات جامعترین اطلس نقشههای زمینشناسی کشور برای همه قابل دسترس است و متخصصان بخش معدن در زمینه سرمایهگذاری و مطالعات علمی و پژوهشی میتوانند از این اطلس استفاده کنند و علاقهمندان میتوانند به منظور تهیه این مجموعه به انتشارات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مراجعه یا با شماره 64592355 تماس حاصل کنند.